Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، هر حرفه‌ای سختی‌ها و شیرینی‌های خاص خودش را دارد. اماسختی و دردسر بعضی شغل‌ها نسبت به بقیه بیشتر است، آتش‌نشانی یکی از این شغل‌هاست. در واقع آتش‌نشانان به دلیل ویژگی‌های شغل خود همواره در معرض آسیب‌های جسمی و حتی روحی قرار دارند. این مشاغل چون اغلب با مرگ و زندگی افراد سر و کار دارند مسلماً افراد فعال در آن استرس زیادی را متحمل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

 آتش نشانان در هر مأموریت به طور معمول در معرض چندین عوارض از جمله عوارض ناشی از استرس ترافیک، عوارض ناشی از اثرات دود و گازهای سمی در محل های عملیات، عوارض ناشی از صدای آژیر، بلندگو و نور چراغ گردان، عوارض ناشی از ترشح هورمون های دفاعی و آمادگی بدن در برابر حوادث، اثرات ناشی ازحرارت در محل حریق، عوارض ناشی از تماس یا جذب مواد شیمیایی از طریق پوست، عوارض ناشی از صدمات فیزیکی در حین انجام وظیفه، عوارض ناشی از دریافت پرتوهای یون ساز وتشعشعات رادیواکتیویته قرار می‌گیرند.

سال ۹۲ قانون زیان آور بودن شغل آتش نشانی در مجلس تصویب شد اما این قانون تنها به کام آتش نشانان زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی شیرین شد و اغلب آتش نشانان تهرانی که زیر پوشش صندوق بازنشستگی شهرداری تهران هستند از این قانون بی بهره‌اند و حالا تعداد زیادی از آنها با تشکیل کمپینی در «فارس من» خواستار رسیدگی به این مشکل شده‌اند.

با مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران  در خصوص آخرین وضعیت بیمه آتش نشانان(سخت و زیان آور)، معیشت، مسکن، جذب نیرو و ...به گفت و گو نشستیم.

بعد از مصوبه مجلس مبنی بر اینکه شغل آتش نشانی سخت و زیان آور است این مصوبه شامل آتش نشانی که بیمه تامین اجتماعی داشتند، شد و این افراد با ۲۰ سال سابقه کار از ۱۰ سال سنوات ارفاقی استفاده کردند اما آتش نشانان شهرداری تهران به دلیل اینکه تحت پوشش بیمه شهرداری هستند نمی توانند از ۱۰ سال سنوات ارفاقی استفاده کنند و فقط شامل ۵ سال سنوات ارفاقی هستند. قرار بود این مشکل حل شود .کار به کجا رسید؟

در خصوص اینکه شغل آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور است مباحث زیادی مطرح شده است. البته اعضای شورای اسلامی شهر تهران هم در این باره تذکراتی داده اند. در خصوص وضعیت مسکن، معیشت، حقوق و مزایای آتش‌نشانان باید اقداماتی صورت گیرد. در حال حاضر حقوق و مزایای آتش‌نشانان براساس نظام هماهنگ کارمندان شهرداری است. البته ما در خصوص سخت و زیان‌آور بودن شغل آنها مواردی را در نظر گرفته ایم، اما بحث‌هایی وجود دارد. باید با توجه به شرایط شغلی آتش‌نشانان تمهیدات بیشتری درنظر گرفته شود. 

با توجه به بالا رفتن اجاره بها بسیاری از آتش‌نشانان مجبور شدند به حاشیه شهر بروند/یک سازمان درآمدزا نیستیم بلکه یک سازمان خدماتی هستیم

در خصوص وضعیت مسکن باید بگوییم با توجه به گرانی مسکن و بالا رفتن اجاره بها بسیاری از آتش‌نشانان مجبور شدند که به حاشیه شهر بروند، چرا که قدرت پرداخت اجاره بهای مسکن را نداشتند.

ما یک سازمان درآمدزا نیستیم بلکه یک سازمان خدماتی هستیم که هزینه‌اش را شهرداری تأمین می‌کند. ما سالهاست که موضوع سخت و زیان‌آور بودن شغل آتش‌نشانی را پیگیری می‌کنیم. حتی پیشنهاداتی هم در این زمینه داده‌ایم.

در سال 99 طرح بررسی شغل آتش‌نشانی به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور از سوی شورای عالی استان‌ها به مجلس رفت. کار به کجا رسید؟

بررسی شغل آتش نشانی به عنوان سخت و زیان آور در نوبت رسیدگی مجلس/14ماه پیش طرح  به مجلس رفت/مکاتبه شهرداری با مجلس 

طرحی در شورای عالی استان‌ها در این باره تهیه شد و به مجلس رفته است و در نوبت رسیدگی است. البته ما مکاتباتی از طریق معاونت برنامه‌ریزی شهرداری تهران انجام داده‌ایم تا ببینیم کار به کجا رسیده است.

از سال 98 پیگیر هستیم

از سال 98 پیگیر این هستیم که آتش‌نشانانی که تحت پوشش بیمه شهرداری هستند با بیست سال کار بتوانند از 10 سال سنوات ارفاقی استفاده کرده و بازنشسته شوند. این قانون برای آتش‌نشانانی که بیمه تأمین اجتماعی دارند اجرایی می‌شود، اما برای آتش‌نشانانی که بیمه شهرداری دارند با پنج سال سنوات ارفاقی اجرا می‌شود.

در آبان 99 طرحی از سوی شورای عالی استان‌ها به مجلس رفت. یک سال و چند ماه است که طرح به مجلس رفته، البته این را هم بگویم که طرح فوریت نداشت و هنوز در نوبت بررسی است. البته پیگیری می‌کنیم ببینیم کار به کجا رسیده است.

ببینید من قانون را توضیح دهم. طبق تبصره یک ماده آئین‌نامه استخدامی کارکنان شهرداری تهران،‌ مصوب شورای انقلاب سال 58 و ماده 38 این دستورالعمل، کارکنان ثابت شهرداری تهران تابع صندوق بازنشستگی و وظیفه مستخدمی شهرداری هستند،‌لذا کنارکنان این سازمان نیز تا سال 1394 موظف به انتخاب صندوق بازنشستگی شهرداری تهران بودند.

طبق تبصره 2 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی که در سال 1371 مصوب شده، در خصوص مشاغل سخت و زیان‌آور مصوب کردند که به ازای هر سال خدمت در این شغل شش ماه سنوات ارفاقی درنظر گرفته شود.

در سال 91 با پیگیری‌های به عمل آمده، این سازمان براساس صورتجلسه وزیران، عضو کمیسیون اصل 138 قانون اساسی 8 ردیف از مشاغل تعریف شده این سازمان براساس مفاد آئین‌نامه اجرایی قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و معلولین عادی و شاغلین مشاغل سخت و زیان‌آور مصوب هیأت وزیران در سی‌ام مرداد 1368 در خصوص این مشاغل اقدام لازم به عمل آید لذا براساس ماده 5 این تصویب‌نامه، متصدیان مشاغل سخت و زیان‌آور با داشتن حداقل بیست سال سابقه خدمت و داشتن 50 سال سن می‌توانستند تقاضای بازنشستگی پیش از موعد کنند.

با پیگیری‌های به عمل آمده، براساس رأی هیأت عمومی دیوان شرط 50 سال سن برداشته شد. تفاوت‌های درنظر گرفته شده در دو قانون فوق‌الذکر شامل پرداخت حداکثر پنج سال سنوات ارفاقی نسبت به 10 سال سنوات ارفاقی مشمولان قانون تأمین اجتماعی که دراین خصوص سازمان لایحه پیشنهادی به مجلس برده اما هنوز در مجلس بررسی نشده است.

البته فردا جلسه‌ای هم با برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران برای رسیدگی به وضعیت آتش‌نشانان داریم. 

با توجه به اینکه آتش‌نشانانی که بیمه شهرداری هستند نمی‌توانند از 10 سال سنوات ارفاقی استفاده کنند، شما در شهرداری تهران برای این افراد چه مزایایی درنظر گرفته‌اید؟

نیازمند تغییرات قوی‌تری برای آتش‌نشانی هستیم/همزمان با افزایش حقوق کارکنان شهرداری حقوق آتش نشانان هم افزایش یافت/تاکید شهردار تهران بر رسیدگی به امور معیشتی آتش نشانان

ببینید! برخی از اقدامات در حوزه اختیارات سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران نیست، اما کارهایی که می‌توانیم انجام می‌دهیم مانند ارتقای پست که منجر به افزایش حقوق پرسنل می شود. البته سال گذشته همگام با افزایش حقوق پرسنل شهرداری تهران، ما نیز افزایش حقوقی در سازمان آتش‌نشانی داشتیم که البته مجوزهای لازم را هم برای این منظور کسب کرده بودیم. البته با توجه به تورم موجود شاید این اقدامات خیلی پاسخگو نیاز آتش‌نشانان نباشد. ما نیازمند تغییرات قوی‌تری برای آتش‌نشانی هستیم که تأکید می‌کنم که از حوزه اختیارات سازمان خارج است چرا که باید منابع مالی آن تأمین شود. ما سازمان درآمدزایی نیستیم و منابع مالی ما صددرصد از سوی شهرداری پرداخت می‌شود.

البته شهردار تهران تأکید کرده‌اند که باید به موضوع معیشت آتش‌نشانان و رفع مشکلات آنان رسیدگی شود و برنامه‌هایی در این زمینه وجود دارد.

برای سال 1401 چه برنامه‌ای برای افزایش حقوق، معیشت  و رفع مشکل بیمه آتش نشانان دارید؟

به دنبال تهیه زمین ارزان‌قیمت هستیم/برگزاری جلسه و تشکیل کارگروه برای افزایش حقوق/امیدواریم در سال 1401 گام‌های خوبی برداشته شود

برای رفع مشکل بیمه که باید نهادهای بالادستی تصمیم بگیرند، ما هم مکاتبات و نامه‌نگاری‌های لازم را انجام و پیگیری می‌کنیم. اما در سال 1401 به دنبال افزایش حقوق، تهیه مسکن و امور رفاهی آتش‌نشانان هستیم. به عنوان مثال؛ برای تهیه مسکن به دنبال زمین ارزان‌قیمت هستیم و اینکه با دادن یارانه مسکن بتوانیم اقداماتی انجام دهیم. اگر بشود یک زمین با قیمت مناسب تهیه کرد و با استفاده از تجربه‌های سازمان‌هایی که در این زمینه اقداماتی انجام داده‌اند، می‌توانیم مسکن ارزان‌قیمت برای پرسنل تهیه کنیم. البته مسکنی که خیلی از تهران دور نباشد.

در خصوص وضعیت معیشتی هم به دنبال افزایش حقوق هستیم. جلساتی در این زمینه برگزار و کارگروهی شکل گرفته است و امیدواریم در سال 1401 گام‌های خوبی برداشته شود. درباره موضوعات رفاهی هم به دنبال دادن امتیاز تسهیلات برای مسافرت آتش نشانان با خانواده‌ها هستیم. باز هم می‌گویم که همه این کارها نیازمند منابع مالی است، اما ما در حال پیگیری هستیم و بررسی‌های لازم انجام می‌شود.

آتش‌نشانان شهرداری تهران چقدر حقوق می‌گیرند؟

به طور میانگین آتش‌نشانان نزدیک به 11 میلیون تومان حقوق می‌گیرند

حقوق آتش‌نشانان بستگی به میزان خدمت، جایگاه شغلی، مدرک تحصیلی و... دارد. اما به طور میانگین آتش‌نشانان نزدیک به 11 میلیون تومان حقوق می‌گیرند. این بدان معنا نیست که همه آتش‌نشانان 11 میلیون دریافت می‌کنند. افرادی که تازه وارد سازمان شده‌اند چیزی حدود 8 میلیون تومان دریافت می‌کنند، اما میانگین حقوق آتش‌نشانان 11 میلیون تومان است و مثل سایر پرسنل شهرداری است. البته بیشتر آتش‌نشانان شهرداری کمتر از 11 میلیون تومان دریافتی دارند چرا که سازمان ما جوان است و  آتش نشانان سابقه کاری ندارند چرا که سابقه کار باعث بالا رفتن حقوق  می‌شود.

قرار بود که آتش‌نشانان زن جذب شهرداری شوند و چند مرحله برای استخدام آنها طی شد. در حال حاضر کار به کجا رسیده است؟

استقرار آتش نشانان زن در ایستگاه مخصوص/آتش‌نشانان زن مانند آتش‌نشانان مرد در تمام عملیات‌ها شرکت می‌کنند

16 آتش‌نشان زن در سال 1401 برای اولین‌بار وارد سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران می‌شوند. در حال حاضر 48 خانم مجاز شده‌اند که مراحل گزینش را طی کنند و از این تعداد 16 نفر جذب شهرداری می‌شوند. فعلاً باید این 48 نفر مصاحبه استخدامی، آزمایشات پزشکی و... را انجام دهند. تا پایان سال 16 نفر مشخص د و وارد مرحله آموزش می‌شوند.

قرار است که آتش‌نشانان زن در ایستگاه خاصی مستقر شوند؟ در این باره توضیح دهید.

ایستگاه خاصی برای آتش‌نشانان زن درنظر گرفته شده است. آتش‌نشانان زن مانند آتش‌نشانان مرد در تمام عملیات‌ها شرکت می‌کنند. اما آتش‌نشانان زن چون تازه‌کار هستند و تجربه کمی دارند، نمی‌توانند مستقلا در حوادث شرکت کنند، به همین دلیل به همراه آقایان به عملیات‌ها اعزام می‌شوند و تحت فرماندهی آقایی هستند که شیفت را اداره می‌کند و بنا به تشخیص در حوادث از آنها استفاده می‌شود.

آتش‌نشانان زن بیشتر در کدام عملیات‌ها حضور دارند؟

آتش نشانان زن چون در ابتدای کار هستند، به آنها کارهای پیچیده واگذار نمی‌شود

در تمام عملیات‌ها از آنها استفاده می‌شود اما چون در ابتدای کار هستند، به آنها کارهای پیچیده واگذار نمی‌شود، دقیقا مثل آتش‌نشانان مردی که تازه جذب آتش‌نشانی شده‌اند. کم‌کم که با محیط آشنا شوند، تمامی کارها به آنها فراخور توانمندی‌ها واگذار می‌شود.

استخدام آتش‌نشانان مرد به کجا رسید؟

اسامی 348 آتش نشان زن و مردی که مجاز به ادامه روند استخدام شدند اعلام می شود

300 آقا هم مجاز شدند که مراحل بعدی جذب را طی کنند. 100 نفر آقا تا پایان سال جذب و وارد آموزش می‌شوند. در مجموع اسامی 348 آقا و خانم ظرف چند روز آینده که مجاز به شرکت در مراحل بعدی استخدام شده‌اند روی خروجی سایت آتش‌نشانی قرار می‌گیرد.

تا پایان سال 116 نفر جذب آتش‌نشانی شهرداری تهران می‌شوند. اما همچنان سازمان با کمبود نیرو مواجه است. چه برنامه‌ای برای رفع کمبود نیروی انسانی در سازمان آتش‌نشانی دارید؟

باید سالانه 200 نفر جذب آتش‌نشانی شوند/در سالهای آتی کمبود نیروی انسانی بیشتری خواهیم داشت

با توجه به توسعه ایستگاه‌ها و همچنین اضافه شدن ماشین‌آلات و خارج شدن تعدادی از آتش‌نشانان از بدنه به دلیل بازنشستگی، با کمبود نیرو مواجه هستیم. پیشنهاد ما این است که سالانه 200 نفر جذب آتش‌نشانی شوند. قطعاً ما در سالهای آتی کمبود نیروی بیشتری خواهیم داشت، چرا که تداد زیادی از آتش‌نشانان بازنشسته خواهند شد.

کمبود نیرو مسئله جدی است و باید برای آن تمهیدات لازم اندیشیده شود. ما اصلاً استخدام‌های سفارشی نداریم و تمامی استخدام‌ها از فرایند جذب آتش‌نشان‌ها انجام می‌شود و از کانال رسمی این اقدام صورت می‌گیرد اما با کمبود نیرو مواجه هستیم و در این زمینه مباحثی هم مطرح شده است. 

تعداد زیادی از آتش نشانان تهران با ثبت سوژه خود جهت پیگیری مطالباتتشان با عنوان  مطالبه سختی کار، مسکن و ترمیم حقوق آتش‌نشانان تهران درخواست رسیدگی به این موضوع  را دارند. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مهدی داوری آتش نشان سختی کار آتش نشانی شهرداری تهران مشاغل سخت و زیان آور سازمان آتش نشانی حقوق آتش نشانان 11 میلیون تومان آتش نشانانی شهرداری هستند جذب آتش نشانی عوارض ناشی شغل آتش نشانی آتش نشانان زن آتش نشانان آتش نشانان بیمه شهرداری افزایش حقوق کمبود نیرو کار به کجا یک سازمان عملیات ها سال 1401 برای آتش نفر جذب شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۳۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به ۳۵ حادثه دیده سیلاب در ایلام

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ایلام از امدادرسانی به ۳۵ مورد حادثه دیده سیل و آبگرفتگی ایلام خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام؛ نصرت الله لطفی امروز- جمعه چهاردهم اردیبهشت‌- در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: به دنبال بارش شدید باران در شهر ایلام ۶۵ نفر از پرسنل عملیاتی و ستادی سازمان آتش‌نشانی با استفاده از ۱۲ دستگاه خودروی آتش‌نشانی عملیات امداد رسانی به حادثه دیدگان را انجام دادند.

وی افزود: طی جاری شدن سیلاب در ایلام تعداد ۲۵ مورد عملیات آبگرفتگی از منازل مسکونی و اماکن تجاری صورت گرفت.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ایلام با اشاره به امداد رسانی به ۷ خودرو گرفتار در سیلاب افزود: اکثراً سرنشینان خودروها بودند که خدمات امدادی ارائه کردند.

لطفی با اشاره به اعزام نیروهای آتش نشانی به سه مورد عملیات ریزش دیوار، گفت: محلات میلاد، پیچ عاشوری، سرطاف و مسیر فرودگاه بیشترین حادثه را داشتند.

کد خبر 750386

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به ۳۵ حادثه دیده سیلاب در ایلام
  • آسیب‌دیدگی یک نفر در پی سقوط از کوه صفه
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • آمادگی آتش‌نشانی اهواز برای بارندگی پیش‌رو
  • مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان
  • آتش سوزی در مغازه صافکاری در بوکان
  • ضرورت حل مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج/ آلایندگی پتروشیمی کردستان بررسی می‌شود
  • آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد
  • دو مصدوم در انفجار گاز در اهواز