Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، «ناباروری» تنها یک کلمه است، واژه‌ای که زندگی بسیاری از زوجین را با مشکلات بزرگی روبرو کرده و حالا پشت درب مراکز درمان ناباوری دست به دعا برای یک عدد فرزند کوچک ایستاده‌اند. خانواده‌هایی که تنها برای داشتن یک فرزند، فارغ از جنسیت، با روزگار می‌جنگند اما پاسخ پزشکان به اغلب آن‌ها یک کلمه خواهد بود: «بسپارید به خدا».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول سال‌های اخیر نرخ باروری در ایران به شدت کاهش یافته است اما به زعم کارشناسان، این آمار می‌تواند تا سال‌های آتی، ایرانی با مردان و زنان پیر را رقم بزند، یعنی وارد شدن ایران به سونامی پیرسالی. براساس آمارها بیش از ۳ میلیون زوج نابارور اولیه و ثانویه در کشور وجود دارد. میزان ناباروری در کشور ۲۰.۲ درصد است به طوری که از هر ۵ زوج ایرانی یک زوج با مشکل ناباروری مواجه بوده و از طرفی دیگر می‌گویند سالانه بر تعداد این زوجین افزوده خواهد شد.

با این حال ناباوری یکی از مشکلاتی است که این روزها برخی خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مشکلی که مانند کلافی سردرگم به میان برخی خانواده‌ها رفته و حالا  زندگی آن‌ها را به مرز فروپاشی کشانده است، البته برخی دیگر با تسلط بر این مشکل سعی در حل و فصل آن دارند اما فرزند آوری نیازمند هزینه‌های گزافی است که از توان خانواده‌ها خارج است.

فارس من براساس رسالت خبری خود،  با پیگیری سوژه‌ها، سعی در بررسی جدی موضوع ناباروری در کشور را دارد، برهمین با برخی خانواده‌های دارای دغدغه ناباروری به گفت‌وگو پرداخته است. یکی از مخاطبان فارس تنها یک فرزند دارد، او برای فرزند دوم به مراکز ناباوری مراجعه کرده است اما هزینه‌های سنگین درمان این بیماران مانع اقدام و پیگیری برای تولد فرزند دوم شده است. با این حال خبرگزاری فارس درصدد است در این پرونده به بررسی معضلات خانواده‌هایی که دارای مشکلات ناباروری هستند بپردازد.

 این مخاطب فارس من اظهار کرد: ما از سال ۱۳۸۶ و بعد از فرزند نخست، سعی کردیم تا بتوانیم فرزند دیگری را داشته باشیم اما نهایتاً باید به پزشکان و مراکز درمانی ناباروری مراجعه می‌کردیم تا بتوانیم نتایجی را به دست آوریم.

وی افزود: برای درمان ناباروری به برخی شهرها و استانهای کشور مراجعه کرده ایم و تاکنون هزینه‌های هنگفتی را پرداخت کرده ایم اما نتوانسته ایم نتیجه بگیریم. ما در استان اصفهان عمل IUI را انجام دادیم تا بتواند نتیجه بخش باشد.

وی به بخش دیگری از مشکلات ناباروری اشاره کرد و گفت:  تک فرزندی یکی از مسائلی است  که برخی خانواده‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و برای رهایی از این موضوع  نیز به بیمارستان‌های مختلفی از کشور مراجعه کرده ایم  اما تاکنون راه حل مناسبی نتوانسته ایم به دست آوریم.

 

جای خالی بیمه‌های تکمیلی در زندگی زوجین نابارور!

این مخاطب فارس من که در یکی از شهرهای جنوبی کشور زندگی می‌کند، درباره هزینه‌های سنگین عمل های جراحی در ناباروری، خاطرنشان کرد: دو سال پیش در اصفهان،  نزدیک ۱۲ میلیون تومان برای عمل آی وی اف هزینه کردیم که در نهایت با این نگاه که بیمه تکمیلی می تواند به ما کمک کند تن به پرداخت هزینه دادیم اما گفتند این بیمه فرزند دوم را پشتیبانی کند.

وی افزود: بیمه در پاسخ به ما گفت نمی‌توانیم هزینه‌های بیمه بچه دوم را متقبل شویم، در واقع باید گفت  بیمه ها زیر بار تقبل هزینه های تولد فرزندان دوم در ناباروری نمی‌روند.

این شهروند خوزستانی ادامه داد: ما از بیمه تکمیلی انتظار داشتیم ۷۰ تا ۸۰ درصد از هزینه بیمه فرزند دوم خانواده‌های ناباروری را تقبل کنند تا بتوانیم فرزند دوم را به دنیا آوریم اما نشد!

 

تک فرزندها احساس تنهایی می‌کنند

وی به بخش دیگری از مشکلات ناباوری در جامعه پرداخت و اظهار کرد: بار عاطفی تک فرزندی بسیار بالاست، فرزند ما همیشه احساس تنهایی می‌کند در صورتی که ما بیشتر از او آزار می بینیم، هنگامی که به بیمارستان می‌رویم باید او را نیز با خود برده  و یا در خانه تنها بماند، این یک درد است. ما نسبت به آینده فرزندمان ناراحت هستیم، او در آینده تنها می‌شود، برادر و خواهر ندارد و اگر مشکلات  اجتماعی  برای او پیش بیاید چه کسی می‌تواند پشتیبان او باشد چرا که مشکلات را به تنهایی نمی‌تواند حل کرد.

این مخاطب فارس من، تأکید کرد: از مسئولان بیمه و دولت می‌خواهم درباره هزینه ناباروری برخی خانواده‌های  تک فرزند ورود کنند و کمک هزینه برای این طیف از جامعه که تعدادشان کم نیست را در نظر بگیرند.

 

رنج زوجین نابارور از گرانی داروها

شهروند دیگر ساکن استان مرکزی به خبرنگار ما اظهار کرد: اولین تجویز در تمامی مراکز درمان ناباروری استفاده از داروهای تقویتی و ... برای زنان و مردان است که از همان ابتدا روند درمان آغاز می شود، این داروها اکثراٌ گران قیمت،کمیاب و بدون پوشش بیمه‌ای و یا با پوشش بیمه ای و در داروخانه‌های خاص پیدا می شوند.

وی افزود: شرایط نگهداری از این داروها بسیار سخت و نیازمند مکان سرد است، بنده و همسرم برای تأیید اضافه دارو  به سختی از شرق به غرب می‌رفتیم و بعد از آن به داروخانه می رفتیم و می دیدیم که تعطیل شده است و کار به فردا موکول می‌شد!

این شهروند، خاطرنشان کرد: اغلب داروها دارای عوارض هستند به طوری که بنده و همسرم به آن دچار شدیم، به علت مصرف برخی داروها در سن ۳۵ سالگی، دچار عارضه قلبی و فشارخون شدید شدم.

وی اضافه کرد: با مراجعه به پزشکان و انجام اکو، اسکن هسته ای و آنژیوگرافی تشخیص دادند که به علت مسأله وراثت و مصرف داروها به فشار خون مبتلا و هم اکنون داروهای فشارخون را مصرف می‌کنم.

این شهروند استان مرکزی، خاطرنشان کرد: همسرم نیز به مرور با مصرف داورها دچار مشکلاتی مانند سرگیجه، حالت تهوع، تپش قلب و مشکلات گوارش و... شد اما با مراجعه به متخصص داخلی و انجام آندوسکوپی نهایتاً پزشک زنان و زایمان همسرم را به متخصص مغز و اعصاب هدایت ارجاع داد که متعجب شدم.

وی تأکید کرد: پس از انجام آزمایشات  متوجه شدیم که دچار «پرولاکتین» بالا شده اند و این می تواند برای ابتلا به تومور مغزی خطرناک باشد، پس از این بود که تمامی داروهای بارداری را با تشخیص پزشک متوقف کردیم.

این شهروند، تأکید کرد: بعد از آن که پزشکان تشخیص دادند که باید عمل آی وی اف صورت بگیرد و در سال ۹۷ حدود ۱۰ میلیون هزینه شد، به ما گفتند هیچ تضمینی برای باروری وجود ندارد، احتمال دارد بگیرد یا نه! البته در آنجا پیش از عمل جراحی اقدامات رواشناسی درستی هم صورت نمی‌گیرد تا از لحاظ روحی و روانی خانواده ها مجاب به این اقدام شوند.

این بیمار، اظهار کرد: یکی از خواسته‌های اکثر زوج‌های نابارور کاهش هزینه دارو و تحت پوشش بیمه قرار دادن و تامین تمامی آن‌هاست و اینکه به راحتی امکان تهیه آن ها در شهرهای مختلف وجود داشته باشد.

 

دستمزد پزشکان ناباروری سر به فلک کشیده است

وی یادآور شد: دیگر موضوع  مهم در بیماران ناباروری، دستمزد بالای پزشکان است که نگران کننده است، حتی برخی از آنها به صورت نقدی آن را برای فرار از مالیات دریافت می‌کنند.

 

لزوم ایجاد اقامتگاه‌های ارزان قیمت در نزدیکی مراکز درمان ناباروری

وی به یکی از مشکلات برخی مراکز درمانی ناباروری اشاره و خاطرنشان کرد: پس از انجام عمل جراحی و کاشت جنین، باید همسرم برای مدت کوتاهی در نزدیکی بیمارستان و یا یک مکان ثابت و بدون تحرک می ماند اما از آنجا که مراکز اقامتی گران قیمت بوده توان آن را نداشتیم، از این رو مجبور شدم همسرم را در عقب خودرو با هماهنگی پزشک از تهران تا کاشان را ۵ساعته حرکت  دهم که نهایتا به سبب جابجایی فرزندمان از دنیا رفت و کسی نیز پاسخگو نبود.

این مخاطب فارس من، ابراز کرد: پیشنهاد می‌دهم خیرین  در حوزه ساخت مسکن در نزدیکی مراکز درمان ناباروری ورود کنند و خدماتی را به صورت رایگان و یا مناسب در اختیار خانواده‌های نابارور قرار دهند.

دیگر شهروند ما درگفت وگو فارس، اظهار کرد: ما زوج نابارور هستیم، فقط ۲ ماه دکتر رفتن برای ما نزدیک ۲۰ میلیون هزینه داشت، معلم هستیم و هردوی ما  دارای بیمه تکمیلی هستیم اما متاسفانه به جز سونوگرافی مابقی هزینه ها پرداخت نمی‌شود و یا حتی پایین ترین درصد به بیماران داده می‌شود.

این مخاطب فارس من به گرانی داروها اشاره کرد و گفت: اصلا بیمه تکمیلی شامل هیچکدام از داروها نمی شود،به طوری که که دیگر نمی توانیم  به پزشک مراجعه کنیم چرا که هزینه‌های آن سنگین است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ناباروری بیمه ناباروری زوجین نابارور داروهای ناباروری عمل آی وی اف فارس من مخاطب فارس من برخی خانواده ها درمان ناباروری بیمه تکمیلی مراکز درمان فرزند دوم تک فرزند هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۸۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حس خوب حمایت

محوطه بیمارستان شلوغ است و پر سروصدا؛ صدای گریه، خنده، بازی و البته همهمه. یکی بچه به بغل نشسته و دیگری از فرط خستگی روی صندلی‌ها خوابش برده، یکی شیشه شیر به دست است و دیگری جغجغه، هر از گاهی هم صدای اپراتور شنیده می‌شود: نوبت شماره ۲۱۵ متخصص اطفال.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: اینجا هر کس داستانی دارد مرکز طبی کودکان قریب همیشه شلوغ است. اما فضا با گذشته قدری تفاوت دارد و آن به خاطر امیدی است که با رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال در قلب والدین قوت گرفته است و بر زبانشان این طور جاری می‌شود: خدا خیرشان دهد، اگر این طرح نبود حالا درگیر جور کردن هزینه هم بودیم، نگرانی مان را کم کرده‌اند، هر کسی این تصمیم را گرفته، خدا خیرش بدهد...» و این امید مثل بخشنامه رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی، فقط شامل کودکان زیر هفت سال نمی‌شود.

این امید آینده‌ای روشن‌تر را ترسیم می‌کند چون بخشنامه پیامی نانوشته هم دارد: اینکه حواسمان به مردم هست و تا جایی که بتوانیم برای رفع مشکلات تلاش می‌کنیم و اینکه، این اقدام این نوید را می‌دهد که اتفاقات بهتری در حوزه بهداشت و درمان خواهد افتاد، نویدی که دل‌های مضطرب و نگران همراهان بیماران کم‌سن و سال را اندکی آرام می‌کند، دست‌کم از باب هزینه و به دیگران تصویری خوشایند می‌دهد، از باب اینکه حامی‌ای هست و آینده‌ای روشن تر...
بر اساس این بخشنامه، درمان کودکان زیر هفت سال دارای بیمه پایه در تمام مراکز دولتی سراسر کشور رایگان است.
حسین آقا، پدر یاسین - کودکی که دچار نقص سیستم ایمنی بدن است- با لهجه زیبای اصفهانی‌اش می‌گوید: «برای درمان یاسین به تهران آمده‌ایم. برای ۱۵ روز بستری فقط دو میلیون تومان از ما گرفتند که آن هم برای هزینه‌های همراه بیمار بود. فکر می‌کردم با وجود بیمه پایه حداقل باید ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان پرداخت کنم که خدارا شکر فقط دو میلیون گرفتند.»
یاسین چهارساله در محوطه حیاط مرکز طبی کودکان قریب کنار مادرش بازی می‌کند. پدرش می‌گوید: «درمان یک طرف، هزینه هایش یک طرف دیگر. اگر حمایت‌های دولت نبود با این شرایط مالی شرمنده بچه‌ام می‌شدم.»

محوطه بیمارستان شلوغ است و پر سروصدا؛ صدای گریه، خنده، بازی و البته همهمه. یکی بچه به بغل نشسته و دیگری از فرط خستگی روی صندلی‌ها خوابش برده، یکی شیشه شیر به دست است و دیگری جغجغه، هر از گاهی هم صدای اپراتور شنیده می‌شود: نوبت شماره ۲۱۵ متخصص اطفال.

در میان ازدحام جمعیت اورژانس، افرادی با لباس‌های محلی به چشم می‌خورند که برای درمان کودکشان از شهر و دیارشان به این مرکز آمده‌اند.
مادری، دختر حدوداً سه ساله‌اش را روی لبه پنجره نشانده است و خوراکی به او می‌دهد تا آرام شود. ورم بزرگی زیر گلوی بچه است. می‌گوید: «چند روز است که انگار کیست عفونی در گلویش ایجاد شده، به ما گفته‌اند باید به مرکز طبی کودکان بیاییم.از صبح اینجا هستیم.» درباره هزینه درمان می‌گوید: «خیلی خوب است که دولت به فکر مردم است. حداقل دیگر گرفتار جور کردن هزینه نیستیم. این از فشارهای درمان کم کرده است. اما اگر نحوه ارائه خدمات را بهتر کنند و روند درمان را هم سرعت دهند عالی می‌شود.»
چند صندلی آن طرف‌تر خانمی میانسال با چادر مشکی و تسبیح به دست زیر لب ذکر می‌گوید. نزدیکش می‌شوم و سر صحبت را باز می‌کنم. می‌گوید: «خواهرم بچه‌اش را آورده اینجا. یک سالش است. عکس و آزمایش گرفته‌اند. خیلی می‌ترسم، خداکند چیزی‌اش نباشد.» درباره هزینه درمان می‌گوید: «از ما فقط کد ملی خواستند. اما مسئول صندوق گفت چون بچه زیر هفت سال است انگار رایگان درمی آید. خدا خیرشان دهد. وگرنه معلوم نبود چقدر باید هزینه می‌کردیم. علاوه بر شرایط بچه و استرسش، از صبح دلم شور هزینه را هم می‌زد.»
 
هزینه دو میلیاردی بیمارستان
دکتر رضا شروین بدو، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان قریب به «ایران» می‌گوید: «طرح درمان رایگان کودکان زیرهفت سال از ابتدای سال ۱۴۰۳ برای بیماران ایرانی که تحت بیمه پایه باشند در این مرکز درمانی اجرایی می‌شود. این طرح خدمات بستری و خدمات سرپایی منهای دارو را شامل می‌شود.»
وی ادامه می‌دهد: «اجرای این مصوبه برای این بیمارستان ماهانه حدود دو میلیارد تومان هزینه دارد که دولت آن را پوشش می‌دهد.»
 
۷۰ درصد کودکان مشمول می‌شوند
دکتر شمس‌الله نوری‌پور، فوق تخصص نوزادان و رئیس بیمارستان کودکان مفید تهران در گفت‌وگو با «ایران» ضمن اشاره به اجرای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال از زمان ابلاغ این طرح بیان می‌کند: اسفند ماه سال گذشته طرحی برای درمان رایگان بیماران زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی از سوی وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی به مراکز درمانی دولتی ابلاغ شد تا روند درمان برای این کودکان به خاطر ناتوانی والدین در پرداخت هزینه متوقف نشود.
وی ادامه می‌دهد: اغلب کودکانی که به بیمارستان مفید مراجعه می‌کنند دارای بیماری‌های پیچیده هستند که باید مراحل درمانی و تشخیص تخصصی را پشت سر بگذارند. این امر مستلزم پرداخت هزینه‌های بالایی است. گاهی نیاز است کودکان بارها در بیمارستان بستری شوند. این موضوع هزینه بالایی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کرد و گاه باعث می‌شد به خاطر شرایط مالی خانواده، روند درمان کودک به طور کامل طی نشود. این طرح اجرا شد تا کودکان زیر ۷ سال بدون پرداخت فرانشیز بیمار با داشتن پوشش بیمه پایه از خدمات رایگان بیمارستان‌های دولتی بهره‌مند شوند.
وی با اشاره به اینکه سن بالغ بر ۷۰ درصد بیمارانی که به بیمارستان کودکان مفید مراجعه می‌کنند، زیر ۷ سال است، می‌گوید: این طرح حدود دو سوم جمعیت مراجعه کنندگان به بیمارستان‌های کودکان را پوشش می‌دهد. به طوری که تا کنون ۹۵۰ کودک از خدمات بستری و نزدیک به سه هزار کودک از خدمات سرپایی مشمول این طرح، استفاده کرده‌اند.
دکتر نوری‌پور با بیان اینکه خدمات زیبایی، درمان بیماری‌های صعب‌العلاج و مصدومیت ترافیکی شامل این طرح نمی‌شود، توضیح می‌دهد: کودکانی که نیاز به جراحی‌های زیبایی دارند مشمول این طرح نمی‌شوند. همچنین دو گروه دیگر هم بسته‌های حمایتی جدا دارند و به همین دلیل مشمول طرح رایگان کودکان زیر ۷ سال نمی‌شوند.

پرداخت فرانشیز  از سوی دولت
به گفته او، از ابتدای اجرای این طرح در بیمارستان مفید، ماهانه بالغ بر پنج و نیم میلیارد تومان که باید به صورت فرانشیز و نقدی از بیماران دریافت می‌شد، دریافت نشده است.
این فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه هر طرحی برای پایداری نیاز به حمایت دارد، می‌گوید: علیرغم حمایت‌های وزارت بهداشت، لازم است بیمه‌های پایه هم پای کار باشند و هزینه‌های مرتبط به مراکز درمانی را بموقع پرداخت کنند و برای اجرای بهتر طرح، پرداختی به بیمارستان‌های کودکان را در اولویت قرار دهند.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی مفید با اشاره به هزینه‌های پرداختی از سوی خانواده‌ها اذعان می‌کند: برخی از کودکان برای گذراندن مراحل درمان باید از تخت‌های ICU استفاده کنند که هزینه این تخت دو میلیون تومان است. اگر نیاز به جراحی و... باشد مبلغی که خانواده باید متقبل شود، بسیار سنگین خواهد بود. با طولانی شدن روند درمان، پرداختی‌ها هم بیشتر می‌شود. به عبارتی با وجود بیمه پایه باز هم خانواده باید مبالغ بالایی هزینه کند. با اجرای این طرح در دولت سیزدهم، روند درمان برای خانواده کودکان زیر ۷ سال تسهیل شده است و آنان به غیر از درمان کودکانشان دغدغه دیگری نخواهند داشت.

از هر سه کودک در اورژانس، یک نفر بستری می‌شود
دکتر نوری با اشاره به تعداد مراجعه‌کنندگان به بیمارستان مفید، می‌گوید: به صورت روزانه در اورژانس حدود ۳۵۰ بیمار پذیرش می‌شوند و کلینیک‌های تخصصی و فوق تخصصی در شیفت‌های صبح و عصر پذیرای حدود ۳۵۰ بیمار هستند. این درحالی است که گاهی با شایع شدن بیماری در کشور بویژه در فصول سرد سال، تعداد مراجعه‌کنندگان به ۱۰۰۰ بیمار در روز هم می‌رسد.
وی با اشاره به شرایط کودکانی که به بیمارستان مفید مراجعه می‌کنند، می‌گوید: در ۹ ماه سال گذشته، حدود ۷۸ هزار مراجعه کننده داشتیم که از این تعداد ۲۶ هزار بیمار در اورژانس بستری شدند. این امر نشان می‌دهد شدت بدحالی کودکان مراجعه کننده به این بیمارستان بسیار بالاست به طوری که از هر سه بیمار بخش اورژانس، یک بیمار بستری می‌شود. با توجه به آمارهای موجود در بخش‌های بیمارستان مفید ماهانه حدود ۱۵۰۰ بستری در بخش‌های فوق تخصصی داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جان باختن پدر و فرزند در ویلای شخصی
  • «تهران ۲۰» به مطالبات مردم نزدیک‌تر می‌شود
  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • دغدغه‌ام حل مسایل معیشتی و پیگیری منافع ملی و مطالبات مردم است
  • ثبت نام ۶۲۳۸ نفر از مادران غیرشاغل لرستانی در صندوق بیمه
  • حس خوب حمایت
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • کاهش ۹ درصدی حوادث ناشی از کار در کشور