Web Analytics Made Easy - Statcounter

زینب رحیمی| به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، باز می‌خواهم از یک قصه تکراری برایتان بنویسم از قصه‌ای که از بی‌کفایتی، بی‌خیالی و یا حتی بی‌غیرتی برخی از مسئولان خبر می‌دهد.

ماه‌های آخر سال گذشته جمعی از کارگران که به علت شغل‌شان که سر و کله‌زدن با پمپ آب، قطع و وصلی آن و یا حتی تعمیر لوله‌های آب است به آبدار معروف هستند، زبان باز کردن و از حقوق نگرفتن‌ها، از بیمه‌های پرداخت نشده، از حقی که خورده شده است و صدایی که شنیده نشده گفتند و هنوز هیچ جوابی نگرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بگذارید واضح‌تر بگویم، در استان چهارمحال و بختیاری که یکی از استان‌های محروم در سطح کشور شناخته می‌شود تعداد ۳۰۰ نفر به عنوان آبدار مشغول فعالیت هستند که معمولاً همه سرپرست خانوار به حساب می‌آیند و با این حقوق، روزی همسر و فرزندشان را تأمین می‌کنند اما انگار حقی از آن‌ها ضایع شده است.

اواخر سال گذشته جمعی به نمایندگی از این ۳۰۰ نفر دست به اعتراض زدند تا صدای خاموش شده‌شان را به گوش مسئولین استانی و کشوری برسانند.

 تصمیم به اعتراض در دادگستری یا استانداری گرفتند که با پادرمیانی مسئولی که دغدغه آبروی نظام را داشت این اعتراض به جلسه‌ای در دفتر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرکرد ختم شد.

در اقدام اول پس شنیدن حرف‌های کارگران جلسه‌ای با حضور آبداران و مسئولان برگزار شد تا حق نادیده گرفته شده که شامل ۱۸ ماه حقوق معوقه و چندماه بیمه پرداخت نشده است احیا شود.

جلسه اول طبق دیگر جلسات مدیران با وعده وعیدهایی و تعیین تاریخی برای پرداخت حق و حقوق‌ها به پایان رسید.

حال برخی از مسئولان به فکر فرو رفتند، برخی دیگر شانه خالی کردند، تعدادی از مسئولان به دنبال پاک کردن صورت مسئله و برخی به دنبال انداختن مسئولیت حل مشکل بر دوش یکدیگر هستند.

وعده پرداخت معوقات کارگران آبدار چهارمحال و بختیاری چه شد؟

اما از آنجایی که رسالت این رسانه مطالبه‌گری حق و پیگیری مشکلات مردم از مسئولان است و این سوژه با عنوان « وعده پرداخت معوقات کارگران آبدار چهارمحال و بختیاری چه شد؟» در سامانه فارس من ثبت شده است لذا خبرنگار این رسانه برای احیای حقوق این کارگران، مطالبه‌گری خود را ادامه می‌دهد.

پیگیری حقوق معوق کارکنان شرکت آبفای استان

حفیظ الله فاضلی، در ابتدایی‌ترین پیگیری‌ها اذعان داشت که اعتبارات لازم برای این موضوع در پایان سال ۹۸ و ابتدای سال ۹۹ از سازمان برنامه و بودجه دریافت شده و مطالبات کارگران شرکت آبفا در کمیسیون کارگری شورای تامین و وزارت نیرو بررسی و دستور پرداخت مطالبات نیز صادر شده و حتی شرکت‌ آبفا نیز قول پرداخت مطالبات را داده و به دنبال راهکار از برنامه و بودجه می‌باشد.

مدیرکل اداره کار رفاه و تعاون اجتماعی استان در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ بهمن ماه سال گذشته با تیتر« پیگیری حقوق معوق کارکنان شرکت آبفای استان» از این رسانه منتشر شد، اظهار کرد: به دلیل اینکه بسیاری از کارگران در قالب نیروی شرکت‌های خدماتی و پیمانکاری هستند و اداره آبفا یا هر اداره دیگر مختار است حق کارگران را مستقیم به حساب شخص کارگر واریز و این مبلغ را از صورت وضعیت پیمانکار کسر کند و یا مبلغ را به پیمانکار دهد که این صورت پیمانکار ابتدا حق خود را از آن کسر و مابقی را بین کارگران تقسیم می‌کند.

اما مشخص نیست کدام یک از این اتفاقات رخ داده که پولی به دست آبدار نرسیده و مکاتبات و طرح‌های بسیار دردی را دوا نکرده است.

کمبود بودجه عامل تأخیر در پرداخت است

منوچهر باقری در پیگیری چند روز بعد که با تیتر «کمبود بودجه عامل تأخیر در پرداخت است» منتشر شد، علت معوقات کارگران را کمبود بودجه تخصصی دانست و گفت: برای دریافت بودجه موافقتنامه‌ای با بخش تامین مالی سازمان مدیریت مبادله شده اما از ۱۰ میلیارد تومان بودجه مقرر تنها ۵ میلیارد پرداخت شده و در صورت تخصیص مابقی حقوق نیز تسویه می‌شود.

معاون منابع انسانی و تحقیقات شرکت آبفای استان در ادامه این مصاحبه گفت: حقوق ۳ تا ۴ ماه کارگران بر اساس این پول‌ و بقیه ماه‌ها از طرق مختلف از جمله قرض، پرداخت و برای ماه‌های دیگر نیاز به بودجه بیشتری است.

پرداخت ۲ ماه از حقوق معوقه و واریز حق بیمه قطعی شد

فرشاد متقی که انتشار جزئیات این پیگیری با تیتر «پرداخت ۲ ماه از حقوق معوقه و واریز حق بیمه قطعی شد» در یکم اسفندماه انجام شد خبر از رو به روال بودن مطالبات و عده‌ای برای تحقق مابقی حق آبداران داد و خبر تهدید و اخراج کارگران را تکذیب کرد و گفت علاقه‌ای برای این کار ندارند.

مشکل آبداران به من مربوط نیست

و اما رئیس حراست شرکت آبفای استان که از طرف مدیر عامل شرکت مامور رسیدگی به این موضوع شده و در جلسه‌ای که گزارش آن ۲۷ بهمن‌ماه با تیتر «ورود ستاد امر به معروف به مطالبات آبداران شهرکرد» منتشر شد، در جمع کارگران مقابل دوربین خبرگزاری می‌آید و با احترام زیادی ادا می‌کند بیمه کارگران تا ۳ روز آینده پرداخت می‌شود اما همین مقام مسئول بعد از پایان وعده سه روزه در پاسخ به خبرنگار می‌گوید: این موضوع به من ارتباطی ندارد که مشروح این گفت‌وگو در تاریخ پنجم اسفندماه با تیتر« مشکل آبداران به من مربوط نیست» از همین رسانه منتشر شد.

خلاصه با ضرب و زور و پیگیری‌های متعدد این رسانه مسئولان استانی دور روز بعد یعنی هفتم اسفندماه تصمیم به برگزاری جلسه‌ای برای پیگیری جدی حقوق معوقه کارگران آبفا گرفتند و مدیرکل شرکت آبفا در این جلسه بیان کرد: از طریق منابع داخلی و با کمک دستگاه‌های مربوطه تا هفته آینده یک ماه از حقوق عقب افتاده چند سال گذشته آبداران و تا پایان فروردین ماه نیز چهار ماه عقب افتاده سال جاری را با تامین ۲ میلیارد بود را تسویه می‌کند.

۳ ماه بیمه و یک ماه حقوق معوقه آبداران پرداخت شد

خبرنگار این رسانه برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر از جلسه با مدیرکل شرکت آبفا گفت‌وگو می‌کند و جزئیات این مصاحبه هشتم اسفندماه با تیتر «۳ماه بیمه و یک ماه حقوق معوقه آبداران پرداخت شد» در خبرگزاری فارس شهرکرد منعکس شد.

احمدرضا محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار این رسانه از پرداخت حق بسیاری از آبداران در شهرستان‌های لردگان، شهرکرد، خانمیرزا و سامان خبر داد و نبود پیمانکار را مشکل اصلی بیمه عقب افتاده دانست و گفت: با مستقر شدن پیمانکار جدید بیمه ماه‌های آبان، آذر و دی را نیز تسویه می‌شود.

گزارش خلاصه‌ای از پیگیری‌ها مختلفی که تاکنون از ادارات مختلف کار و رفاه اجتماعی، شرکت آب و فاضلاب، استانداری و برنامه بودجه و... در راستای تحقق این مطالبه و در قالب فارس من صورت گرفته، با تیتر«روایت بی‌خیالی چند مدیر در برابر مطالبات ۱۸ ماهه ۳۰۰ آبدار» در ششم فروردین سال جاری به اشتراک گذاشتیم.

تسویه حقوق آبداران تا دو ماه آینده

در این مدت مقداری از حقوق معوقه پرداخت و قول‌هایی نیز گرفته شده که آخرین گفت‌وگوی منتشر شده از این رسانه در این راستا با معاون بهره‌برداری و توسعه‌ آب در شرکت آب و فاضلاب استان در تاریخ ششم خرداد ماه و با تیتر« تسویه حقوق کامل آبداران تا دو ماه آینده» بود.

که مراد محمودی در این گفت‌وگو اظهار داشت: در صورت تأمین اعتباراتی که همه مسئولان استانی در پی تحقق آن هستند کلیه معوقات آبداران تا دو ماه آینده تسویه خواهد شد.

اما اکنون که حدود ۲۰ روز این مصاحبه می‌گذرد تماس‌های مکرر به معاون بهره‌برداری و توسعه آب استان بدون پاسخ مانده است.

انتهای پیام/۶۸۰۳۶

منبع: فارس

کلیدواژه: معوقات آبداران چهارمحال و بختیاری آب وفاضلاب شرکت آبفای استان حقوق معوقه سال گذشته شرکت آبفا منتشر شد شرکت آب گفت وگو جلسه ای ماه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد

رئیس قوه قضاییه گفت: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان هرمزگان، به مناسبت روز کارگر با جمعی هزار نفری از کارگران این استان دیدار کرد.

رئیس قوه قضائیه طی سخنانی در این دیدار ضمن گرامی‌داشت روز کارگر اظهار کرد: کارگران بخش قابل توجهی از نیروی شاغل در کشور را تشکیل می‌دهند؛ از همین‌رو مشارکت آن‌ها در تحقق شعار سال می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقاء شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا همه کارگران از حقوق بازنشستگی و بیمه برخوردار هستند؟ چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه اظهار داشت: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضائیه است. باید کارگران بدانند که مرجع تجدیدنظر پیرامون برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضائیه می‌باشد؛ کارگران با دانستن و آشنایی با این قبیل اطلاعات و موضوعات است که می‌توانند از بخش‌های مربوطه و مقامات و مسئولان ذی‌ربط مطالبه‌گری کنند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اقداماتی که قوه قضائیه می‌تواند در قبال حقوق کارگران انجام دهد، گفت: ما در قوه قضائیه می‌توانیم از طریق دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع تجدیدنظر مصوبات مربوط به حقوق کارگری و همچنین قاضی‌ای که عضو کمیسیون‌های کارگری است به حمایت ویژه از حقوق کارگران بپردازیم؛ همچنین می‌توانیم شعب و مراجع قضایی تخصصی را برای حمایت از حقوق کارگران دایر کنیم. علاوه بر این‌ها من به عنوان رئیس قوه قضائیه از طریق جلسه سران قوا و شورا‌های عالی ذیربط، اقدامات لازم را برای رفع مشکل شما کارگران انجام خواهم داد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، «تاجیک» نماینده شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان از قرارداد‌های موقت کارگری و دستمزد پایین کارگران انتقاد کرد و گفت: چرا باید شرایط به نحوی باشد که همیشه میزان حقوق کارگران از تورم عقب‌تر باشد در حالی که طبق ماده ۴۱ قانون کار، به صراحت یکی از معیار‌های تعیین حداقل دستمزد کارگران، درصد تورم اعلامی بانک مرکزی است.

خانم «احمدی» نماینده کارگران منطقه ویژه معدنی و فلزی خلیج فارس نیز به طرح مباحثی در رابطه با ایمنی و حفاظت بهداشت کار پرداخت و خواستار در نظر گرفتن شعب تخصصی از سوی قوه قضائیه برای رسیدگی به پرونده‌های ناشی از این موضوع شد.

«اسدی» نماینده کارگران شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس نیز در این دیدار به طرح مباحثی در رابطه با ضرورت تامین مسکن برای کارگران پرداخت.

«پرویزی» نماینده شرکت فولاد هرمزگان نیز در این جلسه به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای رفاه حال کارگران این مجتمع اشاره کرد.

خانم «فریبرزی» نماینده شرکت پالایش نفت آفتاب نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی در راستای جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی و بیکار شدن کارگران، به بیان مطالبی در رابطه با ضرورت تامین امنیت شغلی کارگران از سوی مسئولان پرداخت.

«شاهین‌زاده» نماینده یکی از مجتمع‌های تاسیساتی استان هرمزگان نیز در این مراسم، برخی اقدامات صورت گرفته در واحد تولیدی متبوع خود را تشریح کرد.

دیگر خبرها

  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • پیگیری طلب میلیاردی مردم از یک شرکت خصوصی
  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است
  • تعیین فرصت ۶ ماهه برای پرداخت حق سهم شهرداری از اراضی الحاقی
  • پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان به حساب تولیدکنندگان برق