Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری فارس، آفتاب‌ کمی تیزتر از همیشه می‌تابد، هوا به فصل تابستان نزدیک‌تر می شود و صورت آن‌ها کمی سرخ تر از گذشته، نانشان لای چرخ هایی است که صدایش گوش زمین را کَر کرده و حالا آن‌ها باید ساعت‌های بیشتری را در بیابان‌ها باشند تا سفره شان را یک وجب بیش‌تر باز کنند.

 چاشت‌شان را در بیابان‌ها، فرسخ ها آن طرف تر از خیابان‌ها می‌خورند و گاهی در همان بیابان‌ها جان می‌دهند اما نمی گذارند لحظه ای آن سوگندی که دیروز در جبهه ها برای دفاع از مردم مردم خورده اند شکسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسان‌های شریفی هستند،  ساده زیست و معتقد به انقلاب، همین شاید مهم‌ترین انگیزه آنها در سخت ترین روزهای اقتصادی باشد که یک لحظه هم نگذارند سفره مردم  از کالاهای اساسی خالی شود. تنها یک چیز عرق پشت فرمان آن‌ها را نمی‌گذارد خشک شود، آن هم پای دلالان اقتصادی در بازار کالاهای اساسی.

دلشان نازک‌تر از تصویر صورتشان است، پای درد و دلشان که می‌نشینی همین حس سادگی و با مرام بودن را حس می‌کنی و حالا آن‌ها  تنها یک دغدغه دارند، دردی به نام سختی کار که یا دولت‌ها کوتاه نیامده‌اند و یا آقایان در مجلس.

 این رانندگان  جاده، چندی پیش همین درد دل‌های خود را در فارس من به نام «راننده پایه یک برون‌شهری جزو مشاغل سخت محسوب شود» به ثبت رساندند تا گواهی بر مظلومیت این رنج کشیده‌های بیابان باشد. فارس من به عنوان حامی مردم، در تلاش است  تا صدای این طیف گسترده و تأثیرگذار در جامعه را به گوش مسئولان جامعه برساند تا شایدی دردی از آن‌ها دوا شود.

سعید سعیدپور یکی از همان کامیون‌دارانی است که همواره در جاده بوده و هست، کودکی و نوجوانی فرزندانش را نمی‌بیند و تلاش او بر لقمه‌ای نان حلال است، نانی که امروز پیدا کردن آن دشوارتر از روزها و سال‌های گذشته شده است...

او ادامه داد: شغل رانندگی کامیون‌داران بسیار دشوار است، بسیاری از صنایع و پتروشیمی‌ها و فولادسازی را در بر می‌گیرد و تمام صنایع و بخش ها به حمل و نقل ختم می شوند.

این راننده کامیون تأکید کرد: ما یک جای ثابت نداریم، در تمامی استان‌ها در رفت و آمد هستیم و گرما و سرمای فصل‌ها را با جان و دل درک کرده ایم اما کسی به ما توجه نمی‌کند.

وی یادآور شد: سن من به جبهه نمی‌رسد اما پدر من در جبهه راننده کامیون بوده است، وقتی که سال ۶۲ حضرت امام خمینی(ره) آن فرمان تاریخی را درباره کامیون داران صادر کردند راننده‌ها آمدند آن هم با جان و دل. مردم در جنگ شهدای بسیاری تقدیم انقلاب کرده‌اند اما ما هم جان و هم مالمان در خوزستان بود، عکس آن رزمندگانی که تنها  جانش در کف میدان بود، ما هم جانمان و هم مالمان را طبق اخلاص گذاشتیم آن هم برای دفاع از انقلاب اسلامی.

سعید پور خاطرنشان کرد: چندین سال است که انجمن‌ها به دنبال حمایت از طرح سختی کار رانندگان پایه یک در مجلس هستند، در دولت آقای احمدی نژاد، ما توانستیم موافقت مجلس را کسب کنیم اما دولت آمد و با این طرح مخالفت کرد. گفتند که شغل این‌ها تفریحی بیش نیست و از این شهر به آن شهر می روند، کجای این شغل تفریح است و آیا اساسا می شود این  شغل را تفریح نامید؟ اخیراً هم این طرح مطرح شد و دولت موافقت کرد اما مجلس با سختیکار مامخالفت می‌کند.

این راننده کامیون عنوان کرد: مشکلات ما بسیار است، ما ازخانوادهدوریم، این بدترین نوع از عذاب است که خانواده ات را هفته‌ای یکبار ببینی، آن راننده ترانزیتی که ماهیانه یکبار خانواده خود را می بیند، این درد است. من  نمی‌دانم فرزندم کلاس چندم است و یا در کدام پایه تحصیلی مشغول به تحصیل است، این فاجعه نیست از نظر شما؟

دردنامه کامیون‌داران

وی یادآور شد: من متولد سال ۶۱ هستم اما عکسها و تصاویرم روایتی دیگر را نشان می دهد، این همان پیری زود رس است. امروز ۱۴ سال سابقه کار دارم و تا پایان بازنشستگی باید ۱۶ سال دیگر بمانم. ما مبتلا به پیری زود رس خواهیم شد. چه بسا بسیاری از رانندگان دچار مشکلات گوارشی شده اند، برخی دیگر هم دیسک کمر دارند و این برای رانندگان، سخت است.

بحرانی دیگر راننده کامیون، ابراز کرد: رانندگان ما زیر نظر پیمانکاران هستند و مجبورند روزانه بیش از ۱۲ ساعت کار کنند که عرف قانونی نیست، هرچه بیشتر بتوانند کار کنند آن هم اضافه خواهد شد.حقوق رانندگان نیز براساس وزارت کار پرداخت می شود و بسیار بالا نیست.

وی ادامه داد: راننده ای نیست که از لحظه بعدی خود خبر داده باشد، هر لحظه ممکن است که حادثه ناگواری برای ما رخ بدهد و جان ما به واسطه رانندگی در جاده‌های نامطمئن رانندگی می‌کنند.

این راننده کامیون تأکید کرد: ما نخستین باری است که دغدغه خود را عنوان کرده ایم، آن هم در فارس من، ما جوانان امروز که راننده شده ایم با حق و حقوق قانونی خود آشنا هستیم و خواستار پیگیری این حقوق خواهیم بود.

بحری تأکید کرد: بیمه‌های ما به دو دسته تقسیم می شوند، نخست آن‌که اگر من راننده یک فرد دیگر باشم باید بیمه را خود من پرداخت کنم، یعنی همان مشاغل آزاد و بیمه بیکاری هم ندارد، اگر فرضاً روزی آن خودرو تصادف کند من باید از جیب خودم هزینه کنم و بخورم. سوال این است چرا من باید ماهی حدود ۸۰۰ هزار تومان بیمه آزاد پرداخت کنم آن هم با حقوق وزارت کاری، اما آن جوشکار یا شغل دیگری که روی زمین کار می کند و یا گاها کاری هم نکند مشاغل سخت باشد اما ما که نه روی آسمان هستیم و نه روی زمین، مشاغل سخت نباشیم؟

وی ابراز کرد: تمام راننده ها از جیب خودشان هزینه های بیمه را پرداخت می کنند، ماهی ۵ میلیون حقوق می گیرم و هر روز درجاده هستیم، شاید هفته ای یکبار به خانواده سر می زنیم، شب ها درجاده هستیم. می خواهم یکبار این مسئولان بیایند و وضعیت رانندگان و آن گرمای طاقت فرسا را در پایانه ها ببینید.

مهدی امیری پور

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مشاغل ساخت کامیونداران فارس من کامیون وزارت کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۱۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی برخی از تاکسی داران از درخواست معاینه فنی برای خودروی فرسوده هنگام تعویض

یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای شهر‌ها به ویژه کلانشهر‌ها وجود خودرو‌های فرسوده است. تاکسی‌ها به دلیل جابجا کردن مسافران در سطح شهر تردد بسیاری دارند در صورت فرسوده بودن آنها تاثیر بسیاری در آلودگی هوا خواهند داشت. به همین جهت طرح تعویض تاکسی فرسوده را با ارائه تسهیلات به رانندگان اجرا کردند.

نوسازی تاکسی‌های فرسوده هم برای مردم هم برای تاکسی داران از اهمیت زیادی برخوردار است. رانندگان تاکسی با این خودرو کسب درآمد می‌کند و اگر معیوب و فرسوده باشد برای آنها دردسرساز می‌شود به همین جهت از این طرح استقبال می‌کنند.

یکی از رانندگان تاکسی که اقدام به تعویض تاکسی فرسوده خود کرده با موضوعی مواجه شده که موجب تعجب و نارضایتی ایشان شده است، موضوع از این قرار است که از تاکسی فرسوده ایشان به هنگام تعویض معاینه فنی درخواست کرده اند. به همین جهت با ارسال پیام از مسئولان درخواست رسیدگی دارد.

متن پیام شهروند خبرنگار
باسلام خدمت شما، تاکسی بنده فرسوده است و به دلیل اینکه موتور ماشین خراب است حتی قابل حرکت نیست، چون ماشین بنده فرسوده بود تصمیم به تعویض گرفتم، اما تاکسیرانی از بنده که قصد تعویض ماشین فرسوده ام را دارم از بنده معاینه فنی درخواست کرده است چرا باید ماشینی که فرسوده است و قابل حرکت نیست معاینه فنی درخواست کنند اگر من بخواهم معاینه فنی بگیرم باید ۳۰ میلیون هزینه تعمیر موتور ماشینم را بکنم. برای من سوال این است که وقتی قصد تعویض خودروی فرسوده را داریم چرا باید از خودروی فرسوده معاینه فنی درخواست کنند خواهش میکنم پیگیری کنید.

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • نارضایتی برخی از تاکسی داران از درخواست معاینه فنی برای خودروی فرسوده هنگام تعویض
  • برخورد هولناک کامیون با کودکان در قرقیزستان + فیلم
  • گره اندر گره
  • شوفرهایی که خواننده شدند + فیلم
  • کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • راننده نیسان زیر چرخ‌های کامیون در همدان جان باخت
  • بیمه شخص ثالث راننده‌محور، بند قانونی که چشم‌انتظار اجراست
  • هر راننده معترضی ضد انقلاب و اراذل نیست؛ سوخت راننده افغان بیشتر از ایرانی است!
  • ◄ انتقاد رانندگان کامیون با سابقه از حذف مدرک دیپلم برای دریافت کارت هوشمند رانندگی
  • «راهنما نزدن» نشانه حرفه‌ای بودن راننده نیست