Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس؛ رسانه مردمی «فارس من» در جهت رفع دغدغه‌های مخاطبانش پرمطالبه‌ترین مسائل و مشکلات اقتصادی مردم را در برنامه پایش مطرح و مورد بررسی کارشناسان اقتصادی قرار می‌دهد.

با مروری بر داغ‌ترین مسائل موجود در روزهای اخیر در کشور، بیشترین نگاه‌ها به ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۰ و اینکه این بودجه بر مسائل کلان اقتصادی چقدر تأثیرگذار است،  اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین «سهم هزینه درمان ناباروری از بودجه سال آینده»، «افزایش ۲۳۳ درصدی بودجه ۱۴۰۰ مدارس غیرانتفاعی» و «اصلاح الگوی کشت» اهم مطالبات روز بوده است. لذا طی سه روز برای ۳۰۲ مطالبه ۴۰ هزار و ۶۲۶ نفر سوژه‌ها را امضاء کرده‌اند.


۱|سهم هزینه درمان ناباروری از بودجه ۱۴۰۰پرمطالبه‌ترین سوژه‌هایی که در برنامه پایش مطرح شد.

در بحث بیمه ناباروری نکته‌ای که وجود دارد این است که چرا ۲۰۰ میلیاردی که تا سال گذشته برای بیمه ناباروری در بودجه دیده شده بود صرف این موضوع نشد که اگر بودجه ۲۰۰ میلیاردی بیمه درمان ناباروری صرف این کار می‌شد می‌توانست تمام هزینه‌های زوجین نابارور برای درمان را تأمین کند. اما دراقدامی عجیب دولت در بودجه ۱۴۰۰ این رقم را به ۱۲۰ میلیارد تومان رساند یعنی ردیف بودجه ناباروری در سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد.

 

و اما طبق آمارهای موجود، تعداد زوج‌های نابارور در ایران دو برابر آمار جهانی است به گونه‌ای که ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور داریم. بنابراین میزان ناباروری در ایران ۲۰ درصد اعلام شده یعنی از هر ۵ زوج ایرانی، یک زوج با مشکل باروری مواجه است پس دولت باید روی این موضوع هزینه و وقت بیشتری صرف کند.

همچنین در مورد خدمات درمان ناباروری باید گفت: هزینه درمان در مراکز دولتی ۲۵ میلیون تومان و در مراکز خصوصی ۵۴ میلیون تومان تخمین زده شده است لذا با این حساب ۸۰ درصد از درآمد سالیانه اقشار متوسط صرف این جریان می‌شود.

 

۲| حمایت ۲۳۳ درصدی از مدارس غیردولتی

یکی از پرامضاترین سوژه‌ای که بارها به ثبت رسیده مربوط به مباحث آموزش و پرورش است. طبق تازه‌ترین آمارها، شاهدیم که ۱۵ میلیون دانش‌آموز در مدارس دولتی و غیردولتی مشغول به تحصیل بوده که خانواده‌های این دانش‌آموزان دغدغه‌مند نوع کیفیت و کمیت تحصیلی فرزندشان هستند لذا بنا بر رتبه‌های برتر کنکور،  ۷۰ درصد از پذیرفته‌شدگان مربوط به مدارس تیزهوشان ، ۱۳ درصد مدارس نمونه دولتی، ۱۴ درصد مدارس غیرانتفاعی و ۳ درصد از مدارس غیردولتی است.

اما موضوع مهمی که مطرح است مربوط به پرحاشیه‌ترین بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۰ است. افزایش ۲۳۳ درصدی بودجه صندوق حمایت از مدارس غیرانتفاعی در مقابل کاهش توسعه عدالت آموزشی، فقط ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای ارتقای وضعیت بهداشتی مدارس دولتی که اگر به ۹۴ هزار و ۵۰۰ مدارس تقسیم کنیم به هر مدرسه ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اختصاص می‌یابد.

 

افزایش بودجه مدارس نوپای غیرانتفاعی در حالی است که در سال ۹۸ اولین بودجه تخصیص یافته به این مدارس ۳۰ میلیارد تومان، در سال ۹۹ به میزان ۴۲.۹ میلیارد و در سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۳۳ میلیاردی تعیین شده است که ۱۰۰ میلیارد برای صندوق‌های حمایت و ۴۰ میلیارد برای مدارس غیردولتی است.

 

۳|اجرای طرح الگوی کشت

متأسفانه سالهاست که دولت‌ها علاوه بر وعده حمایت از کشاورزان خبر از اجرای طرحی به نام الگوی کشت می‌دهند که همچنان در حد حرف مانده و عدم اجرای این طرح موجب ضرر و زیان کشاورزان شده است. در مقایسه‌ای درمی‌یابیم که از سال ۹۵ واردات گندم افزایش و تولید محصولات کشاورزی کاهش یافته است.

زیرا با توجه به افزایش هزینه‌های تولید ناشی از تورم و نرخ دلار، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی برای کشاورز مقرون به صرفه نیست تا کشت محصولات اساسی را انجام دهند. نکته دیگری که جای تأمل دارد اینکه چرا دولت مایل به خرید محصولات کشاورزی با ارز ۴۲۰۰ تومانی از کشورهای دیگر است در حالی که از کشاورزان داخلی خرید با قیمت بسیار پایین انجام می‌شود.

 

 

در برنامه پایش امشب نوسانات بازار با حضور محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نقد و بررسی می‌شود.

* بودجه ۱۴۰۰ تفاوتی با بودجه‌های ۱۰ سال قبل ندارد

پورابراهیمی در پاسخ به سخنان نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر حمایت تمام قد از لوایح بودجه 1400، اظهار داشت: لایحه بودجه ۱۴۰۰ هیچ تفاوتی نسبت به بودجه‌های سال گذشته نداشته، فقط اعداد و ارقام تغییر کرده و سرفصل منابع و مصارف بودجه مشخص است. مشکل از اینجا شروع می شود که مجلس طبق قانون نمی‌تواند در بودجه، اصلاحات اساسی انجام دهد به همین دلیل تغییرات در لایحه صورت نگرفته است.

* جبران کسری بودجه از محل فروش اموال مازاد دولت

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: بحث مولدسازی دارایی‌های دولت بارها تأکید شده است که دولت منابع بلااستفاده زیادی دارد که با یک محاسبه ساده متوجه می‌شویم اگر معادل 10 درصد آن را مولد کنیم به اندازه کل درآمد نفت در شرایط عادی  می‌توانیم درآمدزایی داشته باشیم.

 

پورابراهیمی تأکید کرد: ارزش اموالی و دارایی‌های دولت بلااستفاده قرار گرفته که این دارایی‌ها توانایی افزایش درآمدهای دولت به صورت پایدار و بدون رشد نقدینگی را دارا هستند اما تاکنون در بودجه سالیانه کشور توجهی به آن نشده است بنابراین به طور معمول سازمان‌ها اموال‌شان را جزو دارایی‌های خود می‌دانند و به این راحتی حاضر نیستند آنها را از دست بدهند.

 

* دولت در بحث مالیات آدرس غلط به مردم ندهد

پورابراهیمی با اشاره به اینکه دولت در حوزه مالیات گرای اشتباه به مردم می‌دهد، گفت: دولت عنوان می‌کند که ما نمی‌خواهیم مالیات را به مردم اضافه کنیم اما این سخن یعنی دادن آدرس اشتباه به مردم در حالی که قرار نیست مالیات بر حقوق کارکنان و پرسنل مراکز دولتی و غیردولتی اضافه شود. اخیراً طی توافق با دولت ۵ درصد از مالیات بنگاه‌ها را کاهش داده‌ایم تا در شرایط کنونی کمکی به این اقشار شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: صحبت از مالیات بر سر این است که در اقتصاد از دانه درشت‌هایی که فرار مالیاتی داشته و هویتی ندارد، مالیات گرفته شود. پرونده‌های قابل توجهی در نظام مالیاتی وجود دارد که دانه درشت‌ها در رأس فرار مالیاتی قرار دارند و اینکه دولت به سراغ این اقشار نمی‌رود به این دلیل است که  آنها با اهرم فشار نمی‌گذارند مصوبات اجرایی شود.

 

*  دولت در اصلاح ساختار بودجه اقدامی نکرده است

پورابراهیمی درباره ماجرای نامه رهبری به اصلاح ساختار بودجه، خاطرنشان کرد: با توجه به توصیه‌های رهبر انقلاب به دولت برای انجام اصلاحات ساختاری در بودجه سنواتی طی سه سال اخیر، با وعده‌هایی از سوی دولت همراه شد که هیچ یک از این وعده‌ها در بودجه سنواتی سال ۹۹ و ۱۴۰۰ با توجه به جنگ اقتصادی عملی نشد. 

 

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال‌های اخیر دولت موارد متناسب با اصلاح ساختار بودجه را در لوایح بودجه اعمال نکرده است در حالی که با احتساب لایحه بودجه ۱۴۰۰ حدود ۴۵۰ میلیون دلار از حساب ذخیره ارزی و ۱۲ درصد از منابع صندوق توسعه ملی را برداشت کرده است.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: نگاه مجلس بر این است که فرمایشات مقام معظم رهبری و نگاه تخصصی کارشناسان اقتصادی، در لایحه بودجه اعمال شود و یکی از این احکام که عزم مجلس را جدی کرده است نامه مقام معظم رهبری در ارتباط با اصلاح ۱۸ درصد مابه‌التفاوت صندوق توسعه ملی و ۲.۸ میلیارد یورویی است که این یک حکم حکومتی بوده و مجلس موظف به ورود است.

وی با تأکید بر اینکه راهکار مسائل اقتصاد کشور قابل مدیریت است، گفت: ما دو نوع تراز اقتصادی از جمله بودجه‌ای و نظام بانکی در داخل کشور داریم. اگر ناترازی‌های داخلی را حل کنیم پیامدهای ناشی از اضاع اقتصادی آشفته نخواهد شد. 

 

پورابراهیمی افزود:اگر منابع از طریق استقراض از بانک مرکزی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم باشد، دولت بدهکار بانک خواهد شد و افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی یعنی افزایش حجم نقدینگی و آثار تورمی در کشور است. برای تمام این مسائل راهکار اقتصادی وجود دارد و قابل حل است. 

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به سرنوشت طرح سهام عدالت در مجلس تصریح کرد: عمده بحث در این طرح مربوط به جاماندگان سهام عدالت با اولویت افراد تحت پوشش کمیته امداد حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و سازمان بهزیستی با ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار عضو است و مابقی افراد تا سقف ۲۰ میلیون نفری که در سال ۸۵ سهام عدالت گرفته‌اند جزو ۶ دهک پردرآمد جامعه هستند. افراد در طرح جاماندگان سهام عدالت مورد شناسایی قرار خواهند گرفت و اکنون در صحن مجلس به صورت علنی بررسی خواهد شد.

پورابراهیمی با اشاره به وضعیت بورس و هشدار در مورد بازار سرمایه، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی مجلس بر بازار سرمایه این است که در بلندمدت یا کوتاه مدت اوضاع بورس بهبود یابد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بودجه 1400 مطالبه مردمی فارس من برنامه پایش خبرگزاری فارس بیمه ناباروری اصلاح الگوی کشت بودجه مدارس غیرانتفاعی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مدارس غیردولتی درمان ناباروری لایحه بودجه سهام عدالت بودجه ۱۴۰۰ دارایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۷۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور

احمد راستینه با اشاره به اهمیت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی در کشور، اظهار داشت: ارتقای سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از نیم به سه درصد از مهمترین دستاورد‌های مجلس یازدهم بود.

وی افزود: با توجه به اهمیت مساله فرهنگ تلاش می‌شود این سهم از بودجه عمومی به پنج درصد ارتقا یابد در این صورت است که می‌توان ادعا کرد حداقل‌های تحول نظام فرهنگی کشور فراهم شده است.

راستینه اضافه کرد: تا قبل از مجلس یازدهم به غیر از اعتبارات جاری و حقوقی، هیچ اعتباری برای تحول فرهنگی و تولید محتوا پیش‌بینی نمی‌شد، اما امروز در یک جدول از مجلس شورای اسلامی اعتبار برای این بخش مصوب شد.

وی گفت: از این مبلغ سهم فعالیت‌های پرورشی، فرهنگی و ورزشی دانش‌آموزان ۳۶ هزار میلیارد ریال و ۲۵ هزار میلیارد ریال هم برای ترویج فرهنگ ازدواج، حجاب، عفاف و برنامه‌های فرهنگی موثر در دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید

فرهنگ زیربنای پیشرفت و توسعه کشور است

راستینه با اشاره تصویب قانون خانواده و جوانی جمعیت در مجلس یازدهم، بیان داشت: ۲۷ صدم مالیات بر ارزش افزوده سهم ورزش دانش‌آموزی است و در این ارتباط ۷۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجه در این بخش مصوب شده است.

وی افزود: یکی از کارکرد‌های مجلس یازدهم انجام کار تحولی برای پویانمایی است که برای تولید محتوای ویژه کودک و نوجوان اعتبار ویژه مصوب شده است.

راستینه با تاکید بر اینکه کمبود معلم تنها مختص یک استان نیست، گفت: نظام آموزش و پرورش در ۱۰ سال گذشته نسبت به امر جذب معلم کوتاهی بسیاری داشت و ردیف استخدامی برای جذب معلمان داده نشد و همین امر موجب شد تا امروز با مشکل کمبود معلم روبرو شویم.

وی تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نشست‌های نظارتی مجلس شورای اسلامی، تلاش براین است که در سال تحصیلی جدید مشکلات کمتری در خصوص تامین معلم وجود داشته باشد.

راستینه ادامه داد: افزایش ظرفیت جذب و استخدام معلمان از سوی سازمان امور استخدامی و افزایش سهمیه دانشگاه فرهنگیان از جمله راهکار‌های در نظر گرفته شده برای کاهش مشکل کمبود معلم است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • افزایش ۳۰ درصدی اعتبار شهرداری گنبدکاووس
  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان
  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم